Someron nuorista pidetään huolta

0

Nuorten syrjäytymisselvityksessä Somero sijoittuu selvästi keskimääräistä paremmalle sijalle. Tutkitusta 176 kunnasta vain alle 20:ssä oli Someroa parempi tilanne.
Helsingin Sanomien selvityksen mukaan koulutus on hyvin määräävää tekijä syrjäytymisen torjunnassa.
Kaupungin sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholmista hyvin tärkeä tekijä nuorten hyvinvointiin on se, että heistä pidetään huolta.
– Meillä Somerolla on ammattitaitoinen ja nuorista välittävä henkilöstö. Jokaisesta nuoresta kannetaan huolta, kiittää sivistysjohtaja lasten ja nuorten parissa työskenteleviä.
– Pienessä organisaatiossa on helppoa tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa neuvoloista päivähoitoon, kouluun, nuorisotyöhön, sosiaalipuolelle ja niin edelleen.
Resursseja ei ole juurikaan vähennetty. Somerolla on ennemminkin lisätty toimintamuotoja ja väkeä, jotka puuttuvat asioihin, etteivät ne menisi solmuun eivätkä ongelmat kasaantuisi. Näin tekee esimerkiksi etsivä nuorisotyöntekijä. On ryhmiä, joissa syrjäytymistä ehkäistään. Yksi esimerkki on myös Tsemppari-toiminta, jossa lukiolaiset auttavat yläasteikäisiä muun muassa koulunkäynnissä.

Lue lisää perjantain 26.1. Somero-lehdestä