Miten yhteisvastuukeräys näkyy Somerolla?

0

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä. Keräys alkoi viime sunnuntaina Someron ja Somerniemen kirkoissa infotilaisuudella.
Diakoni Katri Tuori kertoo, että kaksi halukasta otti vastattavakseen keräyslippaan, toinen heistä Someron kylille ja toinen Somerniemelle.
– Lukumääränä se ei ole paljon. Kovasti mielellämme me otamme vapaaehtoisia mukaan lisääkin.
Esimerkiksi Someron keskustassa riittäisi Tuorin mukaan lääniä, jossa käydä keräilemässä.
– Varsinkin kun nyt tänä vuonna keräyksen teemana ovat ruuan riittävyys ja toimeentulo. Halukkaat, jotka ovat kiinnostuneita keräämään, voivat ottaa yhteyttä suoraan meihin diakoneihin, Katri Tuori toteaa.
Rippikoulun diakoniatuntien yhteydessä maalis–huhtikuussa tapahtuu lisää.
– Silloin useampana lauantaina ja useamman rippikouluryhmän voimin käydään keräilemässä kauppojen edustalla lippaiden kanssa.
Katri Tuori jatkaa, että yhteisvastuun hyväksi järjestetään konsertti 26. huhtikuuta.
– Konsertin esiintyjäkokoonpano on vielä auki, mutta simaa ja munkkeja on tarkoitus tarjoilla tilaisuudessa.
Suomessa vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille.
Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.
Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.
60 prosenttia tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 prosenttia Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 prosenttia paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.