Poliisi valvoo tehostetusti lomaliikennettä

0

 

Poliisi valvoo erityisesti kahtena seuraavana viikonloppuna talvilomaliikennettä koko valtakunnan alueella poliisipartioiden toimesta ja automaattivalvontalaitteilla. Valvonta painottuu viikonloppuina etelän ja pohjoisen välisille pääteille ja hiihtokeskuksiin johtaville teille. Valvonnan tavoitteena on se, että lomamatkalaiset pääsisivät turvallisesti perille ja kolareita tapahtuisi mahdollisimman vähän. Poliisi korostaa sitä, että jokainen ajoneuvon kuljettaja voi vaikuttaa siihen, miten turvallisesti matka sujuu.

– Varmimmin pääsee perille kun ei tee itselleen epärealistista aikataulua, vaan ottaa tavoitteekseen turvallisen matkanteon. Maltillinen ajonopeus, vähintään 100 metrin turvaväli edellä ajavaan, tarpeettoman ohittelun välttäminen, tuulilasin puhtaus ja ehjät ajovalot ovat seikkoja, jotka helpottavat matkustamista ja edistävät turvallisuutta. Eikä pahitteeksi ole, jos autossa on heijastinliivejä, toimintakuntoinen käsivalaisin, hinausköysi, lumilapio, lumiharja ja apukäynnistyskaapelit tai ”boosteri”, poliisi tiedottaa.
– Olosuhteet voivat vaihdella matkan aikana ja mahdollisiin ongelmiin kannattaa myös varautua.
Onnettomuustapauksissa apua voi kutsua yleisen hätänumeron 112 kautta. Tiepalvelun ja hinauspalvelun yhteystietoja voi etsiä internetistä tai soittaa numerotiedusteluun.