Sammutetaan valot tänään kello 20.30-21.30

0

 

Maailman suurin ilmastotapahtuma, WWF:n Earth Hour, sammuttaa valot tänään lauantaina 24.3. ympäri maailmaa. Turhat valot sammuvat ilmaston puolesta kello 20.30–21.30 paikallista aikaa jo kahdettatoista kertaa. Suomessa valomerkin ilmaston puolesta näyttävät kymmenet maamerkit. Tapahtumaan osallistuu myös satakunta ravintolaa, jotka kannustavat valojen sammutuksen lisäksi asiakkaitaan tekemään ilmastotekoja lautasillaan.

WWF:n Earth Houriin osallistuvat jo perinteisesti tunnetuimmat maamerkit ympäri maailmaa. Valonsa sammuttavat esimerkiksi Sydneyn oopperatalo, Burj Khalifa -torni Dubaissa, Moskovan Kreml ja Punainen tori, Pietarinkirkko Vatikaanissa, Big Ben ja London Eye -maailmanpyörä Lontoossa, Ateenan Akropolis, Eiffel-torni, Egyptin pyramidit, Nelson Mandela -silta Johannesburgissa sekä Niagaran putoukset ja Empire State Building Yhdysvalloissa.