SoPan ”nollanelosille” makea mestaruus

0
SoPan D1-juniorijoukkue taustajoukkoineen – Länsirannikon aluemestarit omassa sarjassaan kaudella 2017–18. Kuva Kari Eerikäinen

Teksti Juha Laakso
Kovassa nosteessa olevan somerolaisen juniorijääkiekkoilun historian lehdille kirjoitettiin taas uusi, uljas saavutus: Someron Pallon D1-juniorit pääsivät runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä juhlimaan AA-sarjan Länsirannikon alueen mestaruutta.
D1-sarjan junioreiden pääasiallisin syntymävuosi tämän kauden sarjoissa on ollut 2004. Kuitenkin esimerkiksi SoPan mestarijoukkueessa oli kentällisen verran vuotta nuorempia ”nollavitosia”, jopa yksi ”nollakutonenkin”, sekä pari 2003 vuoden lopussa syntynyttä pelaajaa.
Vertailun vuoksi: Loppuotteluvastustajaksi selviytyneen Rauman Lukko Teamin kokoonpanossa vain varamaalivahti oli 05-vuosikertaa ja kaikki muut pelaajat ”nollanelosia”.
SoPan kyseiselle ikäluokalle mestaruus tuotti tavallistakin suuremman riemun; olihan saman joukkueen runko valmentajineen melko tarkkaan vuosi sitten joutunut kotihallissa taipumaan D2-ikäluokan loppuottelussa Turun Palloseuralle.

Lue lisää 27.3.2018 lehdestä