Tänään vietetään koiranpäivää

0

 

Tänään 24. huhtikuuta vietetään jo 12. kertaa valtakunnallista Koiranpäivää. Tänä vuonna päivällä tuodaan esille koiraharrastuksen tuomaa iloa ja hyvinvointia niin neli- kuin kaksijalkaisillekin. Ihmisen parasta ystävää voi juhlistaa jakamalla omat harrastustuokiot sosiaalisessa mediassa tunnisteella #koiranpäivä.
 Yhdessä tekeminen on hyvää elämää koiran kanssa parhaimmillaan. Monessa lajissa harrastuksen voi viedä aina kilpakentille saakka, mutta ihan tavallinen kotikoira on oiva harrastuskaveri arjessa puuhasteluun. Koiran kanssa tulee huomaamattakin otettua päivittäiset askeleet, tutustuttua helposti uusiin ihmisiin ja lähdettyä seikkailemaan luontoon. Tärkeintä on löytää omannäköinen tapa tehdä ja viettää aikaa yhdessä.
Perinteisten näyttelyiden, kokeiden ja kilpailuiden rinnalle on viime vuosina kovalla tohinalla noussut esimerkiksi luku- ja kaverikoiratoiminnan, rally-tokon ja koiratanssin kaltaisia uusia tapoja harrastaa. Yhä laajenevasta koiraharrastusten kirjosta löytyykin taatusti kaikille sopiva tapa toteuttaa itseään, saada uusia tuttavuuksia ja nauttia kivasta yhdessä tekemisestä parhaan ystävän kanssa.
Mutta miten ja mistä löytää juuri se itselle kiinnostavin harrastus?  Kennelpiirit ovat Kennelliiton jäsenyhdistyksiä ja alueellisia toimijoita, joiden jäseninä puolestaan on monenlaisia paikallisia koiraharrastus- ja rotuyhdistyksiä. Kennelpiirien ja niiden jäsenyhdistysten kautta kautta onkin helppo saada tietoa oman alueensa koiraharrastusmahdollisuuksista.

Somerolla paljon erilaista toimintaa

Somerolla parhaat harrastusmahdolisuudet löytyvät Someron Seudun Koiraharrastajien sivuilta.
Esimerkiksi arkitottelevaisuuskoulutusta järjestetään kesäkaudella maanantaisin kello 18-19 haukkukalliolla.
Agilityn koulutukset starttaavat toukokuun alussa: alkeisryhmä keskiviikkona 2.5 klo 17–18 ja jatkoryhmät torstaina 3.5 klo 17–18.30 ja klo 18.30–20 (7 koiraa/ryhmä).

Alkukesästä alkavat kiinnostuksen mukaan myös rallytokon omatoimiryhmät keskiviikkoisin: alkajat kello 18-19 ja edistyneemmät kello 19-20.Kouluttaja Anna Loimaranta pitää nose work -treenejä huhti-toukokuussa. Mukaan mahtuu kerrallaan kuusi koiraa. Osallistuminen on mahdollista lauantaina 28.4. kello 17-19, maanantaina 7.5. kello 14-16 sekä maanantaina 21.5. kello 14-16.

Kehätotutusta järjestetään näyttelyyn aikoville toukokuussa. Kokoonnutaan tiistaisin 15.5. ja 22.5. kello 18.30.