Kevennä keväällä kaasujalkaa

0

Kelit ovat muuttuneet keväisemmiksi. Talven nopeusrajoitusten poistaminenkin alkoi käytännössä eilen.
Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta saakka sään salliessa. Viikon loppuun mennessä kesän nopeusrajoitukset ovat voimassa kaikkialla Suomessa.
Poikkeuksiakin on, mutta voimassa oleva rajoitus ilmenee aina liikennemerkistä.
Liikennevirasto muistuttaa, että kevätsää on oikukas. Yölämpötilat laskevat usein pakkaselle, jolloin edellispäivän sulamis- ja sadevedet voivat jäätää tienpinnat. Erityisesti yöllä ja aikaisin aamulla tienpinnat voivat olla yllättävän liukkaita.
Jo viikonloppuna nähtiin, että kevät houkutteli Somerollakin teille ja niiden pientareille myös normaalia enemmän kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita.
Autoilijoiden tulee ottaa kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa. Myös lian ja soran tai monttuihin kertyneen veden roiskuttamista on vältettävä. Eli ajonopeus aina olosuhteinen mukaiseksi.