Kuuloauto saapuu Somerolle

0

 

Kuuloliiton suosittu kuuloauto kiertää parhaillaan Suomea. Se saapuu Somerolle perjantaina huhtikuun 27. päivä. Torireissulla voi siis silloin tarkistuttaa myös kuulonsa.
Auto kiertää kolmatta vuotta, pysähdyspaikkoja on nyt noin 80. Auto on saavuttanut suuren suosion, sillä siellä on tehty jo tuhansia kuulontarkistuksia.
Autossa on mahdollisuus myös osallistua kuuloseulontaan. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka epäilevät kuulonsa heikentyneen, mutta eivät vielä käytä kuulokojetta. Kuuloseulontaan aikovien on varattava aika Forssan Seudun Kuulo -yhdistyksestä.
Yhdistyksestä kerrotaan, että kuulokojeesta olisi hyötyä arviolta 300 000 suomalaiselle. Kuulo heikkenee luonnollisesti ikääntymisen myötä, mutta myös nuorten vapaa-aikana saamat meluannokset ovat kasvaneet.
Jonkinasteista kuulon alenemaa on 750 000 suomalaisella.