Mittaamalla voit tietää

0

Kohonneella verenpaineella on yhteys aivoverenkiertohäiriöihin. Se on salakavalasti oireeton, joten verenpaineen säännöllisellä mittaamisella on merkitystä.
Noin puolella aivoverenkiertohäiriöpotilaista on ollut kohonnut verenpaine. Moni ei tiedä, että kohonneella verenpaineella ja aivoterveydellä on yhteys, joten säännöllinen verenpaineen mittaaminen kannattaa aloittaa ajoissa.
Eritoten miehillä verenpaine alkaa tyypillisesti kohota kolmenkympin tienoilla, naisilla hieman myöhemmin. Verenpaineen säännöllinen seuraaminen kuuluu siis kaikille.
Positiivista on kuitenkin se, että vaikka kohonnut verenpaine on terveysriski, voi jokainen vaikuttaa siihen omilla valinnoillaan. Tupakoinnin lopettaminen, painonhallinta, suolan käytön vähentäminen ja säännöllinen, viikottainen liikuntaharrastus ovat esimerkiksi hyviä keinoja laskea verenpainearvoja.