Vasta 3 somerolaisehdokasta maakuntavaaleissa

0

 

Varsinais-Suomen puoluepiirit nimeävät parhaillaan ehdokkaita ensi syksyn maakuntavaaleihin. Ehdokkaistaan tiedottivat SDP, keskusta, vasemmistoliitto ja vihreät.
Varsinais-Suomen SDP:n piiri nimesi 89 ensimmäistä ehdokastaan. Mukana on Riitta Lehtinen Somerolta. Loput ehdokkaat nimetään syksyyn mennessä.
Varsinais-Suomen Keskustan piirihallitus nimesi kokouksessaan 49 ehdokasta maakuntavaaleja varten. Mukana ovat somerolaiset Jani Kurvinen ja Mirja Rouhiainen.
Seuraavan kerran piirihallitus nimeää ehdokkaita toukokuun lopulla.
Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piiri nimesi kevätkokouksessaan 43 ehdokasta. Joukossa ei ole somerolaisia. Loput nimetään syyskuuhun mennessä.
Varsinais-Suomen vihreät nimesi kevätkokouksessaan ensimmäiset 40 maakuntavaaliehdokastaan. Joukossa ei ole somerolaisia.
kaikki puolueet tavoittelevat täyttä listaa eli 118 ehdokasta.
Maakuntavaalit 2018 ovat Manner-Suomen ensimmäiset aluevaalit. Ne järjestetään kaikissa maakunnissa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Ahvenanmaalla valitaan edustajat maakuntapäiville neljän vuoden välein.
Ensimmäiset maakuntavaalit ovat sunnuntaina lokakuun 28. päivä. Valittujen maakuntavaltuustojen toimikausi alkaa 1.1.2019 ja kestää 31.5.2021 asti. Siitä eteenpäin toimikausi on tasan neljä vuotta.