Esakallio-kirja nousi otsikoihin

0

Someron Esakallio nousi näyttävästi uutisiin, kun Tomi Lindblomin kirjoittama Esakallion historiikki julkaistiin.
Tosin useissa otsikoissa keskityttiin lähinnä tarinaan Kirkasta, joka ei 1970-luvulla löytänyt Someron tanssilavalla vessaa. Suursuosikki ei voinut mennä tanssikansan keskelle ulkohuussiin jonottamaan. Niinpä laulajan oli tehtävä tarpeensa pukuhuonekäytävän vierustaan lavarakennuksen alle. Kun asia paljastui Someron poliisipäällikölle, tämä pisti tähden korjaamaan jätöksensä.
Vaikka nolot tapahtumat tai viinanhuuruiset sekoilut nousevat mielellään otsikoihin, on kirjassa paljon tarinoita myös sinnikkäistä talkoolaisista, jotka ovat koko toiminnan mahdollistaneet. Heitä löytyy jopa kolmannessa polvessa.
Lavalla ovat 53 vuoden aikana vierailleet kaikki suuret suomalaiset tähdet. Paljon on sattunut ja tapahtunut.
Kesälukemiseksi onkin nyt tarjolla herkullisia yksityiskohtia suomalaisesta tanssilavakulttuurista ja vieläpä meiltä Somerolta.