Kymmenen legendan Esakallio

0

Esakallion kesän 2010 ohjelma ilmoitustaululla.  Kuva Ari-Matti Ruuska.

Esakallion tanssilavasta on ilmestynyt historiikki. Tomi Lindblomin kirjoittaman 102-sivuisen kirjan nimenä on Kymmenen legendan Esakallio.
Tomi Lindblom toteaa kirjan olevan viihteellinen, mutta samalla myös asiaa. Hän ei halunnut kirjoittaa perinteistä historiikkia, joka nojautuisi paljolti numeroihin, pöytäkirjoihin ja historiankirjoissa viliseviin runsaisiin yksityiskohtiin.
Sen sijaan Tomi Lindblom sai idean, että kirjan tulisi olla viihdyttävä teos Esakallion talkoolaisista, yleisöstä ja artisteista. Heille hän antoi kirjassa pääosan.

Lopulta kirjan idea jalostui kymmenen Esakalliolla vuosien varrella esiintyneen legendan ympärille. He ovat Reijo Taipale, Eino Grön, Katri-Helena, M.A. Numminen, Jussi Raittinen, Erkki Liikanen, Antti Einiö, Pentti Nikula tanssiyleisön edustajana, Saija Tuupanen ja Kyösti Mäkimattila.