Moottoripyörällä sataa keskustassa liikenteen joukossa

0

Poliisipartio oli suorittamassa valvontaa Someron keskustassa lauantai-iltana puoli seitsemän aikaan. Partiota vastaan tuli Joensuuntiellä kaksi moottoripyörää, joista toisen kuljettaja lähti partion kohdatessaan kiihdyttämään voimakkaasti.
Poliisipartio lähti tavoittamaan pyörää. Pääkadulla, vilkkaassa liikenteessä, pyörän kuljettaja puikkelehti muun ajoneuvoliikenteen seassa ajonopeuden noustessa ajoittain sataan kilometriin tunnissa. Katuosuudella on neljänkympin nopeusrajoitus.
Pyörän kuljettaja jatkoi ajoaan Jokioistentielle kohti Jokioisia ajonopeuden noustessa ajoittain lähelle 200 kilometriä tunnissa.
Sivullisilta saatujen vihjeiden perusteella pyörän kuljettaja, somerolainen mies, tavoitettiin myöhemmin Someron keskustasta. Hän oli palannut keskustaan vietyään käytössään olleen moottoripyörän talliin piiloon. Pyörä oli poistettu liikennekäytöstä. Kuljettajalla ei myöskään ollut sen kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia.
Poliisin mukaan kyseinen ajo on mitä ilmeisemmin aiheuttanut varsinkin keskustan alueella useita konkreettisia vaaratilanteita, ja muut kadun käyttäjät ovat joutuneet väistämään kyseistä moottoripyörää törmäyksen välttämiseksi. Poliisi toivookin tällaisten henkilöiden tai muuten kyseisestä ajosta havaintoja tehneiden yhteydenottoa Salon poliisiin, virka-aikana puhelinnumeroon 0295 417 427.