Esasta kuusi urheilijaa Kalevan Kisoihin

0

 

Someron Esan kärkimörssärit Johanna Witka ja Henri Liipola.

Teksti Aulis Tiensuu
Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kisataan Jyväskylässä torstaina alkavissa ja sunnuntaihin jatkuvissa Kalevan Kisoissa. Someron Esasta kisoihin on lähdössä ennätysmäärä kaikkiaan kuusi urheilijaa Minna Nikkanen, Tommi Holttinen, Henri Liipola, Johanna Witka, Silja Kosonen ja Linnea Harala.
Lisäksi Eemeli Salomäellä ja Jan Pihkasella olisi vielä ollut osallistumisoikeus, mutta he jäävät tällä kertaa vapaaehtoisesti pois. Jenni Vuorella oli naisten keihään minimiraja ylitettynä, mutta osanottajamäärää lienee karsittu, koska ilmoittautumisesta huolimatta hänen nimeään ei listoilla näy.
Berliinin EM-kisoihin valittu kolmikko Liipola, Nikkanen ja Holttinen ovat vahvoja mitalisuosikkeja tälläkin kertaa. Henri Liipola voitti viime vuonna ensimmäisen mestaruutensa ja tänä kesänä hän on ollut kotimaan kentillä ylivoimainen ykkönen. Kuudensiin Kalevan Kisoihinsa valmistautuva Liipola on esittänyt tasaisen varmaa kuntoa, mutta mestaruus ei ole kuitenkaan etukäteen täysin varma. Eikä varsinkaan, mikäli David Söderberg ilmestyy kesän ensimmäiseen kilpailuunsa.
Liipolan kesän kärkitulos on 75,47 ja seuraavina tilastossa ovat Aaron Kangas 72,09, Tommi Remes 70,87, Tuomas Seppänen ja Roope Auvinen 70,12. Miesten moukarikarsinta heitetään perjantaina kello 14.20 ja finaali lauantaina kello 19.10. Esan Jani Pihkanen joutuu selkävaivojen vuoksi jäämään pois.
Naisten moukarissa Johanna Witka on mukana kolmatta kertaa, vuosi sitten Kalevan Kisat jäivät väliin nuorten EM-kisojen vuoksi. Witka on kauden tilastossa viidentenä tuloksella 62,70, joten on vahva ehdokas pistesijoille. Loppuvuodesta 16 vuotta täyttävä Silja Kosonen lähtee hakemaan kokemusta. Hän on tuloksellaan 54,59 tilastossa 15. Finaaliin pääsee karsinnasta 10. Naisten moukarikarsinta heitetään torstaina kello 18 ja finaali perjantaina kello 19.25.

Lue lisää 17.7.2018 lehdestä