Katkeamatonta kehitystä kaikille

0

Korkeakoulujen valintakokeiden tulokset ovat tulleet kesäkuun loppuun mennessä. Opiskelupaikat olisi otettava vastaan pian valinnan jälkeen. Monilla alkaa muutos elämässä. Joko sen takia, että opiskelut alkavat tai siksi, etteivät ovet opinahjoon avautuneet.
Nuorena on kova tahto päästä elämässä eteenpäin. Kouluttautuminen on nykyajan keino tehdä niin. Suurimmassa osassa ammatteja jatkokouluttautuminenkin on pakollista. Elämän aikana on opiskeltava paljon enemmän kuin yhden ammatti- tai yliopistotutkinnon verran. Ennen ei välttämättä tarvinnut kumpaakaan pärjätäkseen.
Tahto päästä eteenpäin olisi siis säilytettävä koko työuran ajan. Itsensä kehittämisen voi ottaa haasteena, ei pakkona. Mikä onkaan sen mielenkiintoisempaa kuin oppia uusia asioita. Ei siihen aina tosin tarvitse työuraa tai opiskelupaikkaa. Itseään voi opettaa monella muullakin tavalla. Pääasia kuitenkin lienee, että kehittyminen ei katkea.