Mistä löytyvät perinteiden jatkajat

0

Seuraavan 10 vuoden aikana joukostamme siirtyy ajasta iäisyyteen valitettavan paljon ihmisiä, jotka vievät mukanaan jonkin perinteisen taidon taitamisen. Ovatko nämä henkilöt ehtineet opettaa taitoaan jälkipolville, tai onko sellaista jälkipolvea ollut edes olemassa, jolle opettaa?
Vaarassa ovat kadota tietyt käsityötaidot tai joidenkin koneiden käytön osaaminen. Liipaisimen alla on myös melkeinpä kaikki eläimen kanssa yhdessä tehtävä työt, erityisesti hevosvetoisten peltotyökoneiden käyttö. Vaikka kiinnostusta näiden opetteluun olisi, harvalla on aikaa ja mahdollisuuksia. Puuttuvat osaava hevonen ja toimivat työkoneet.
Kysymys kuuluu myös, mikä kaikki on sellaista perintöä, jonka kuuluu säilyä. Kehitys kehittyy ja maailma muuttuu. Mistä asioista on tarpeellista ja mahdollista pitää kiinni ja mistä löytyvät jatkossa ne henkilöt, jotka näyttävät museoissa ja varastoissa säilytettävien esineiden ja koneiden käyttötarkoituksen?