Vieraslajia ei saa päästää valloilleen

1

Autoilijat ihastelevat tienvarsilla kukkivia lupiiniryppäitä tai jättipalsameita, joilla rumat nurkat on saatu peittoon. Nämä kasvit ovat niin sanottuja haitallisia vieraslajeja, jotka hallitsemattomina alkavat vallata luontaisilta alkuperäislajeilta tilaa ja elämisen mahdollisuuksia. Vieraslajit ovat uhka koko ekosysteemille.
Somerolta löytyy niin jättipalsamia, jättiputkia kuin muitakin haitallisia vieraslajeja. Niitä on hävitetty kaupungin joutomailta. Hävitystyö vaatii asiantuntemusta, aikaa ja pitkäjänteisyyttä.
Tänä kesänä kaupunki aikoo avata nettiin sivuston, jonka kautta saa tietoa kaupungin toimista vieraslajien torjunnassa. Yhteyttä toivotaan otettavan, jos havaitsee Somerolla haitallisia vieraslajeja, varsinkin jättiputkien osalta, mutta myös jättipalsamiesiintymät kiinnostavat.

Lue lisää perjantain 20.7. Somero-lehdestä

 

Puutarhuri Katariina Kauriinoja sanoo Somerolta löytyvän jättiputkea, jättipalsamia ja komealupiinia, sekä monia muitakin haitallisia vieraslajeja. Kuvassa on jättiputki.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.