Somerolaisurheilijat tulessa maaottelussa -tänään kentällä Nikkanen ja Liipola

0

 

Minna Nikkanen
Henri Liipola

Teksti Aulis Tiensuu
Tänä iltana Tampereella alkavassa yleisurheilun Suomi–Ruotsi -maaottelussa nähdään Esasta mukana muutama viikko sitten EM-kisoissa Suomea edustanut kolmikko Henri Liipola, Minna Nikkanen ja Tommi Holttinen. Liipolalle ja Holttiselle miesten maaottelu on toinen, mutta Minna Nikkasella vuorossa on jo 14. Ruotsi-ottelu.
Ensimmäisenä tulessa on Henri Liipola, joka tämän illan avauslajissa miesten moukarissa puolustaa viime vuotista voittoaan. Liipolan kauden paras on 75,47 ja muut suomalaisedustajat ovat Aaron Kangas 72,09 ja Tuomas Seppänen 70,50.
Ruotsalaisedustajista vain Oscar Vestlund on heittänyt yli 70 metriä, 71,34. Mattias Lindberg ja Ragnar Carlsson ovat alle 70 metrin miehiä. Toivottavasti avajaislaji sytyttää kunnolla Suomen joukkueen ja myös katsojat.
Minna Nikkanen hyppää myös tänä iltana kello 20.15 alkavassa naisten seiväskilpailussa. Tällä kaudella 445 hallissa ja 435 ulkona hypännyt Nikkanen, Suomen mestariksi tuloksella 460 hypännyt Wilma Murto sekä 440 hallissa ja 438 ulkona hypännyt Saga Andersson muodostavat tasaisen kolmikon, joka on voittanut toisiaan ristiin.
Ruotsin ja Pohjolan ennätyksen 473 tänä vuonna hypännyt Angelica Bengtsson on voittajasuosikki viime vuoden voittajan Michaela Meijerin ollessa loukkaantuneena. Hanna Jansson ja Ellen Olsson ovat ylittäneet kumpikin 425, joten sijat 2–4 tulisivat tilastojen mukaan Suomelle.
Miesten seiväskisa käydään lauantai-iltana kello 20.05 alkaen. Ruotsi ei saa mukaan ensin nuorten maailmanmestariksi ja sitten miesten Euroopan mestariksi nuorten maailmanennätyksellä ja Pohjolan miesten ennätyksellä 605 hypännyttä Armand Duplantista. Viime vuoden maaotteluvoittaja Melker Svärd Jacobsson on ylittänyt 570, mutta muut ruotsalaiset Micael Fagö ja Rasmus Carlsson ”vain” 520 ja 511.
Suomen 555 ulkona tai hallissa hypännyt kolmikko Tommi Holttinen, Urho Kujanpää ja Tomas Wecksten toivottavasti taistelee myös voitosta ja ainakin välttää kaksi viimeistä sijaa.
Miesten maaottelua veikataan Ruotsille selvinkin numeroin, mutta naisissa Suomella on mahdollisuus tasaiseen kamppailuun. Miesten ja naisten maaottelut televisioidaan kumpanakin iltana.