Turvallisuutta liikenteeseen

0

Koulut alkoivat viime viikolla, mutta yhä edelleen on syytä muistaa pienten koululaisten mukana olo liikenteessä.
Monet koulunsa aloittavat ovat liikenteessä ensimmäistä kertaa itsenäisesti. Aikuisten on tärkeää muistaa, että lapsen ei voi odottaa osaavan liikennesääntöjä eikä lapsi osaa arvioida liikennetilanteita kovin tarkasti. Autoilijoiden pitää olla erityisen tarkkana koulujen läheisyydessä.
Pienet lapset jäävät helposti pysäköityjen autojen, pensaiden tai jopa valopylväiden taakse katveeseen. Autoilijan on vaikea havaita lapsi ja yhtä lailla lapsen on vaikea nähdä esteen takaa tielle. Tämäkin on tärkeää tiedostaa.
Monet vanhemmat haluavat kuljettaa tai saattaa lapsensa kouluun. Jokaisen on syytä harkita, onko lapsi tarpeen viedä autolla koulun pihalle saakka vai voisiko lapsen kanssa vaikka kävellä.
Saattoliikenne on joidenkin koulujen pihoilla todella vilkasta, mikä aiheuttaa omat riskinsä. Lasta viedessä auto on syytä pysäyttää niin, ettei sitä joudu lähtiessä peruuttamaan. Auton taakse jää helposti isompikin lapsi piiloon.