Aurinkosähköstä yhteishankinta Somerolle

0

Somerolla käynnistetään tänä syksynä aurinkosähkön yhteishankinta. Kyseessä on avaimet käteen -hankinta, johon voivat osallistua kaupungin pientaloasukkaat.
Kilpailutus tehdään tämän syksyn aikana ja asennukset toteutetaan keväällä 2019. Mukaan lähtemisestä kiinnostuneille järjestetään Kiiruun koulun auditoriossa infotilaisuus torstai-iltana 20.9.
Kehittämisasiantuntija Antti Leino kertoo aiheesta, miksi aurinkosähköä Somerolle. Energia-asiantuntija Liisa Harjula Valoniasta kertoo yksityiskohtaisemmin, mistä yhteishankinnassa on kyse. Datasilta Oy:n Lauri Ahlsten kertoo aurinkosähkön hankinnan perusteista, mitoituksesta, tuotannosta, käyttömahdollisuuksista ja asennuksesta. Lupa-asioista kertoo rakennustarkasta Juha Kopra ja yhteishankintaan osallistumisesta Valonian Liisa Harjula.
Yhteishankinnan osallistujien kokoamisen ja kilpailutuksen suorittaa Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia. Someron kaupunki osallistuu hankkeeseen tiedonvälittäjänä, mutta ei ole mukana itse kilpailutuksessa. Yhteishankinta on kuitenkin kiinteä osa kaupungin ilmasto-ohjelman toteutusta ja kuntalaisten aktivoimista uusiutuvan energian käyttöön.
Valonia toteutti vastaavan yhteishankinnan Mynämäellä 2017.