Ihmisen perustarpeita

0

Asuminen eli suojan saaminen on ihmisen perustarpeita. Aivan samalla tavoin kuin ovat esimerkiksi vesi, ravinto ja vaatetus.
Jotta ihminen voi asua jossakin, tarvitaan rakentamista. Oman kodin hankkiminen on eräs elämän päämääriä. Vielä lähivuosikymmeninä koti hankittiin useimmiten itse rakentaen. Kotien teknistymisen ja rakentamisen monimutkaistumisen myötä syntyi kuitenkin tarve teettää työ ulkopuolisella. Valmistalot ovat jo pitkään hallinneet markkinoita helppoudellaan – ja yllättävää kyllä, myös edullisuudellaan. Omatoimisen timpurin on syytä olla todella pätevä, että hän pärjää valmistaloteollisuuden pitkälle kehitettyjä prosesseja vastaan.
Oman kodin suunnittelu alkaa tarpeiden sekä vaihtoehtojen kartoituksella. Tarvitaan budjetti, jonka sisällä hanke toteutetaan sekä valvontaa rakentajan itsensä hyödyksi.
Rakentaminen ei lopu ensikodin pykäämiseen, vaan asumisen myötä tarvitaan huolto- ja peruskorjaamista. Eikä sisustaminenkaan lopu koskaan. Kaikki hauskoja asioita elämässä.