Meitin Somero – keräilykortteja pitäjäläisistä, jäätäviä tahtonaisia, somerolaiseksi halajava tsekki ja paljon muuta

0

Me somerolaiset olemme joskus sokeita paikkakuntamme tarjonnan suhteen. Ei tämä mikään paratiisi tai lintukoto ole, mutta ihan kelpo asuinpaikka. Somerolla paljon sellaista hyvää, minkä vain ulkopaikkakuntalainen huomaa nostaa esiin.
Kun lehteen haastatellaan esimerkiksi mökkiläisiä, alkaa kehuja sadella. Pääkaupunkiseudulla elävät kiittelevät vuolaasti kivijalkaliikkeistä saamaansa palvelua. Moni yhdistää mökkeilyynsä käynnin ostoksilla, parturissa, jalkahoidossa, hieronnassa sun muussa. Hinta-laatusuhde luo pysyviä asiakassuhteita.
Meillä ei ole merta, eikä ydinkeskustaamme kaunista rantamaisema tai minkäänlainen ”ankkalammikko”, mutta mökkiläinen katsoo kauemmas. Hän huomaa, miten Somerolla näkee pitkälle viljapeltojen taakse. Silmä lepää avarassa maisemassa.
Me olemme joskus innokkaita kritisoimaan paikkakuntamme tapahtumia. Rakentava kritiikki auttaa parhaimmillaan kehittämään asioita, mutta pelkät haukut vain pahoittavat mielen. Tekstareihin kaipaisi aina kritiikin lisäksi ideoita. Jos tapahtuma on huono, niin miten sitä voisi kehittää.
Meitin Somero esittelee nyt yhden tapahtumia järjestävän talkooporukan ja valottaa hiukan, mitä kaikkea taustalla tapahtuu. Ja tällaisia talkooporukoita on Somerolla pilvin pimein. Ilman tätä talkoolaisten armeijaa olisi tapahtumakesämme aika paljon köykäisempi. Puhumattakaan harrastusmahdollisuuksista sun muusta, mistä saamme nauttia ympäri vuoden. Kiitos ihan jokaiselle, joka talkootöihin aikaansa uhraa!
Somero on tunnettu persoonallisista ihmisistä, entisistä ja nykyisistä somerolaisista. Tai muista täällä vaikuttavista. Meitin Somero -lehti nostaa heitä nyt esille keräilykortteina. Sarja tulee jatkumaan, persoonallisuuksia riittää.
Meitä kritisoidaan joskus siitä, että olemme sisäänpäin lämpiäviä. Tänne muuttaneet valittavat, että kokevat vuosia olonsa ulkopuolisiksi. Somero ei kuitenkaan kärsi liikakansoituksesta, joten eiköhän yritetä petrata. Kun lukee tästä lehdestä palavasti somerolaiseksi halajavan tshekkiläisen Valadislava Svobodován haastattelun, ei voi kuin avata käsivartensa ja sanoa: Tervetuloa!

Sari Merilä
päätoimittaja

 

Lue lisää 4.9.2018 lehdestä