Nälkäpäivänä kerätään katastrofirahastoon – Somerolla lipaskerääjiä torstaina ja perjantaina

0

 

Nälkäpäivää vietetään tänä vuonna 38. kertaa torstaista lauantaihin 20.–22. syyskuuta.
Someron osaston Nälkäpäivä alkaa torstaina 20. syyskuuta, jolloin partioryhmä Nallekarkit toimivat lipaskerääjinä keskustan alueella. Perjantaina on lipaskeräystä ja Koti-Nisun nälkäpäiväleivän myyntiä S-marketilla.
Varoja kerätään Punaisen Ristin katastrofirahastoon, joka mahdollistaa nopean avun katastrofitilanteissa sekä kotimaassa että ulkomailla.
Vuoden 2017 aikana Varsinais-Suomen piirin alueella oli kymmenen tulipalon seurauksena toteutettua kotimaan avun avustustehtävää, joissa autettiin yhteensä 34 henkilöä. Näissä tilanteissa katastrofirahaston varoja käytetään esimerkiksi hätämajoituksen, uusien vaatteiden, hygienia- ja ruokatarvikkeiden sekä muiden välttämättömien tarpeiden hankkimiseen.
Kotimaan avun tilanteissa onnettomuuden uhrien auttamiseen käytettiin 2017 Varsinais-Suomen piirin alueella 7 500 euroa katastrofirahaston varoja, joka on noin 7,5 prosenttia piirin alueella kerätyistä Nälkäpäivä-tuotoista.
Valtakunnallisesti vuonna 2017 oli 132 kotimaan avun tilannetta, joissa autettuja oli yhteensä 345 ja katastrofirahaston varoja käytettiin 150 000 euroa. Näihin lukuihin ei sisälly Turussa elokuussa 2017 tapahtunut puukotus.
Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksilla ylläpidetään Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalaa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia.