Tietoa tuki- ja liikuntaelinsairauksista -luento perjantaina

0

 

Perjantaina 21.9. annetaan tietoa tuki- ja liikuntaelinsairauksista, esimerkiksi luusto-, nivel- ja selkätietoutta sekä vinkkejä ennalta ehkäisevästä liikunnasta.
Eläkeliiton Someron yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa puhuu kouluttaja, fysioterapeutti (evp) Aila Peräjoki Tuki- ja liikuntaelinliitosta.
– Osuuspakin kokoustilassa pidettävä luento kantaa otsikkoa TULE kuntoon -TULES kuriin. Se tarkoittaa tuki ja liikuntaelimistön (TULE) itsehoidon mahdollisuuksien avaamista ja siten vastaavien sairauksien (TULES) syntymisen ehkäisyä, mitä voi ja kannattaa tehdä itse pysyäkseen kunnossa myös vanhetessaan, kertoo Someron yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Tamminen.
Tuki- ja liikuntaelinliitto eli Tule ry on yhteistyöelin, joka luo edellytyksiä tule-terveyden ja toimintakyvyn edistämiseksi sekä tule-sairauksien ja niistä aiheutuvien ongelmien vähentämiseksi. Yhdistyksen jäsenyhteisöinä on 14 valtakunnallista tuki- ja liikuntaelinterveyden organisaatiota. Jäsenet ovat kansalais-, potilas-, asiantuntija- ja ammattilaisjärjestöjä, joissa on yhteensä noin 60 000 henkilöjäsentä tai toimijaa.
Somerolla Eläkeliiton Someron yhdistys on melkoisen iso liikuttaja.
– Yhdistyksellä oli viime vuonna seitsemän liikuntaryhmää ja ne kokoontuivat yhteensä 166 kertaa. Osallistujia oli 1 707, kertoo Pertti Tamminen.
Juuri alkamassa olevissa ryhmissä on tänä syksynä tarjolla senioritanssia, naisten ja miesten liikuntaa, bocciaa ja keilausta.
– Muutenkin olemme aktiivisesti kannustamassa ja ohjaamassa jäsenistöämme liikunnan pariin. Muun muassa keväällä järjestimme Unelmien liikuntaviikon, jossa tutustuimme eri liikuntalajeihin ja -muotoihin, kertoo Tamminen.
Eläkeliiton Someron yhdistyksellä on yli tuhat jäsentä.