Tulossa SM-kynnöt ja Paavon Peltopäivät

0

Pitkäjärvellä järjestetään traktorikynnön SM-kilpailut tämän viikon perjantaina ja lauantaina. Ne ovat ensimmäiset laatuaan Somerolla, vaikka Suomessa SM-kyntökisoja on järjestetty jo 64 kertaa. Paikkana on Kalle Vainion tila osoitteessa Turuntie 1454.
Tapahtuma järjestetään saman aikaisesti Paavon Peltopäivien kanssa. Somerolle saapuu kaikkiaan 21 kilpakyntäjää, jotka kilpailevat sarjoissa nuoret, yleinen, veteraanit sekä paluuaurat.
Paavo Tuominen on mukana työryhmässä, joka järjestää molemmat tapahtumat. Hän on aikoinaan osallistunut kyntökisoihin nuorten sarjoista veteraanisarjoihin saakka. Hänellä on kaksi maailmanmestaruutta. Ensimmäinen tuli Uudesta-Seelannista vuonna 1967 ja toinen Irlannista 1973.

Väkeä riitti ja sää suosi Paavon Peltopäivillä syyskuussa 2016.