Voimistelemaan

0

Sana voimistelu piirtää verkkokalvoille kuvan ladystä voimistelupuvussa kumisuttamassa tamburiinia. Tai atleetin pyörimässä taitavasti rekillä.
Voimistelun soisi nousevan jokaisen perusliikuntamuodoksi, sillä se on hyväksi kaikille ja on kehon hallinnan kulmakiviä.
Monipuolisuutensa vuoksi voimistelu on erinomaista liikuntaa. Voimistelu tarjoaa eri ikäluokille sopivia harjoitteita erilaisiin fyysisiin kehityskohteisiin. Se parantaa liikkuvuutta ja motorisia taitoja.
Varhaislapsuudessa voimistelu kehittää motorisia perustaitoja, tasapainotaitoja ja erilaisia liikkumistaitoja. Voimistelu tarjoaa laajan liikevaraston, mahdollistaen liikunnan jatkamisen ja harrastamisen lajissa kuin lajissa. Se on perusliikuntamuoto ja toimii monelle urheilijalle myös oheislajina.
Ikääntyessä tulisi kiinnittää huomiota erityisesti alavartalon treenaamiseen ja tasapainoon. Monipuolinen liikunta ylläpitää ketteryyttä. Voimistelu kehittää tasapainoa ja on erinomaista luuliikuntaa, sosiaalista puolta unohtamatta.
Oman kehonsa saa pidettyä kunnossa voimistelemalla säännöllisesti. Harrastuksena sen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.