Yritysten tuottamaa aineistoa: Kylähammaslääkäri on aidosti ihmistä lähellä

0

 

Hammashoitaja Terhi Helskyaho (vas.) ja hammaslääkäri Kairi Kirs ovat työpari. Asiakkaat eivät pelkää istahtaa heidän tuoliinsa.

Hoitoon pääsee jopa samana päivänä

Henkilökunnan omistama Kimalan kylähammaslääkäri sijaitsee keskellä Someroa. Nimi on jäänne entisestä omistajasta ja sijainnista Kimalassa. Kuusi vuotta keskustan vilskeessä toiminut yritys on laajentanut toimintaansa ja monipuolistanut osaamistaan. Asiakkaita alkaa olla jo kolmessa polvessa. Myös mökkiläiset ovat löytäneet palvelut.
– Ystävällinen, ihmisläheinen ja nopea palvelu on toimintamme kivijalka yhdessä pitkien aukioloaikojen kanssa. Pystymme antamaan hoitoajan usein jo samalle päivälle, erityisesti hammassärkyjen tai lohkeamien kanssa kipuileville. Erikoishammashoitoonkin pääsee nopeasti, yrittäjä Päivi Suikkanen kertoo.
Kimalan kylähammaslääkäri työllistää hammaslääkäreitä, suuhygienistejä, hammashoitajia ja erikoishammaslääkäreitä – kaikkia kaksin kappalein.
– Palveluvalikoimaamme kuuluu niin suun ja hampaiden tarkastus, paikkaus- ja juurihoidot kuin akuutit särkytapauksetkin. Erikoisosaamistamme ovat muun muassa implantit, iensairaudet, vaativat hampaanpoistot ja vaativat proteettiset hoidot. Myös laajempi röntgenkuvaus onnistuu omissa tiloissamme.
Laajemmista hoitokokonaisuuksista keskustellaan aina kokeneessa hoitotiimissä. Käytännössä kokonaisvaltaisen hoidon kunnollinen suunnittelu ja asiakkaalle räätälöity toteutus nopeuttaa hoidon saamista päätökseen.
– Yritämme olla ajan hermolla ja pitää huolta osaamisestamme. Kehitämme toimintaamme koko ajan ja seuraamme alan kirjallisuutta ja lehtiä. Osallistumme myös koulutuksiin, esittelyihin ja messuille. Testaamme uusia laitteita ja tarvikkeita ja valitsemme niistä meille sopivat, Suikkanen kuvailee.
Kivuton hoito on
asiakkaalle helpotus
Kylähammaslääkärin vastaanotolla ei Päivi Suikkasen mukaan tarvitse jännittää, vaikka lapsuuden ikävät hammaslääkärireissut olisivatkin jääneet jyskyttämään takaraivoa.
– Pyrimme aina antamaan ajan samalle lääkärille tai suuhygienistille. Rauhallinen ilmapiiri rentouttaa ja luottamus rakentuu tuttuun henkilökuntaan pikkuhiljaa. Kivuton hoito on mahdollista ja siihen pyritään jokaisella hoitokerralla, hän muistuttaa.
Kiitollisia vakioasiakkaita riittää. Yksi tuo kukkasia, toinen hämmästelee, ettei se poraaminen sattunutkaan. Onpahan yksi asiakas nukahtanutkin Suikkasen hoidossa.
Hyväksi havaittu kutsujärjestelmä toimii: asiakas saa sovitusti kutsun tarvitsemaansa hoitoon tai tarkastukseen 3–12 kuukauden välein. Alan suositusten mukaan terveen ihmisen olisi hyvä käydä tarkistuttamassa hampaansa joka toinen vuosi.
Kimalan kylähammaslääkärillä on vastaanotto lauantaisinkin, myös talvella. Mökkiläiset, keikkatyöläiset ja arjessa kiireiset voivat piipahtaa hoitoon vaikka viikonlopun kauppareissun yhteydessä.
– Tulevaisuudessa meillä on tarjota entistä enemmän erikoishammashoidon palveluja. Toiminnan kehittäminen osoittaa asiakkaillemme, että välitämme heistä aidosti, Päivi Suikkanen toteaa.
Seuraava osoitus siitä on maksuttoman, kaikille avoimen implantti-illan järjestäminen syksyllä. Siellä asiakkaat saavat ajankohtaista tietoa siitä, miten puuttuvan hampaan ja hymyn saa takaisin.

Kimalan kylähammaslääkäri
Joensuuntie 31
31400 Somero
Puh. 02 748 3727
www.hammaskimala.fi