Älä raivoa ratissa

0

Liikenteessä iskevä äkillinen tunneryöppy aiheuttaa vaarallisia läheltä piti -tilanteita. Aggressiivisesti ajava kuski roikkuu yleensä lähellä edellä ajavaa ja kyttää mahdollisuutta vaaralliseen ohitukseen. Kun hermot menevät, avuksi saatetaan ottaa myös kansainväliset käsimerkit ja töötti.
Suomessa noudatetaan sääntöjä yleisesti ottaen niin hyvin, että jos joku poikkeaa liikenteessä totutusta kaavasta ja ajaa esimerkiksi alle nopeusrajoitusten, niin aika nopeasti naapuriautosta keskisormi heilahtaa. Rattiraivoksi kutsuttu ilmiö ei ole uusi, mutta viime vuosina siitä on tullut entistä näkyvämpää. Pinnaa kiristävät monet asiat, kuten ruuhkaiset tienpätkät, stressi, ja toiset kuskit.
Kovin herkästi tulkitaan, että toinen autoilija toimii väärin tahallaan tai jopa ilkeyttään, vaikka kyseessä voi olla puhdas inhimillinen virhe. Asiasta ei pitäisi ottaa stressiä, sillä toista kuskia ei tunneta, eikä tiedetä syitä hänen toiminnalleen.