Avi eväsi Salon vedenottolupahakemuksen

0

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksen, jolla se hylkäsi Salon Veden uuden vedenottolupahakemuksen Hyyppäränharjun Natura 2000 -alueelta Somerolla ja Kiikalassa. Liikelaitos Salon Vesi oli hakenut lupaa pysyvään vedenottoon, joka sallisi 1 000 kuutiometrin ottamisen Kalattomannotkon ja Kaskistonnummen vedenottamoista ilman rajoituksia.
Someron vesiensuojeluyhdistyksen jäsenenä ja yksityishenkilönä Salon vedenottoa vastaan pitkään taistellut Kalle Alhoranta on Avin päätöksestä tyytyväinen. Nyt näyttäisi siltä, että yli 15 vuoden mittelö olisi vihdoin päättymässä. Koko prosessi alkoi jo 1970-luvulla, jolloin Salo haki ensimmäistä vedenottolupaa.
Alhoranta pitää päätöstä odotettuna. Siinä korostuvat alueen mökkeilijöiden näkemykset ja kokemukset veden pinnan laskusta.

Lue lisää 12.10.2018 Somero-lehdestä