Istrefi-kohun laannuttua SoVo Futsal liigakauteen maltillisin tavoittein

0

 

Mergim Bushi (etualalla) ja nykyisin myös SoVon valmentajistoon lukeutuva Valdrin Seferi (taustalla) ovat aiemmilta kausilta tuttuja kasvoja somerolaisjoukkueessa. Kuva Kari Eerikäinen

Teksti Juha Laakso
Someron Voima Futsal on valmistautunut kahdeksanteen futsalin liigakauteensa ennen kokemattoman myllerryksen keskellä. Saattoi siis olla hyväkin asia, että somerolaisjoukkue aloittaa kautensa vasta viikkoa myöhemmin kuin useimmat kilpakumppaneistaan.
SoVo Futsalin monivuotisen tehomiehen, joukkueen kapteeninakin toimineen Arber Istrefin taival somerolaisseurassa päättyi aivan uuden kauden kynnyksellä annetun emäseura Someron Voiman johtokunnan tiedotteen myötä: Voima ei tule uudistamaan pelaajasopimusta Istrefin kanssa.
Istrefi on itsekin myöntänyt osallistuneensa viime kevään pudotuspelien aikaan urheiluvedonlyöntiin, jossa hänen ystävänsä löi vetoa SoVon tappion puolesta. SoVon hävittyä kyseisen ottelun, Istrefi kävi, kuten poliisitutkimuksissakin on käynyt ilmi, lunastamassa vetovoitot ystävänsä puolesta.
Juridisesti Istrefin ei voitu todistaa toimineen tuomittavalla tavalla, eikä häneen ole kohdistunut sanktioita myöskään Futsal-Liigaa pyörittävän Suomen Palloliiton taholta. Näin ollen Istrefi olisi siis voinut edustaa SoVo Futsalia ja voi edelleen liittyä mihin tahansa seuraan alkavalla kaudella.
Eettiseltä kannalta katsoen kaikki osapuolet myönsivät mainitun vedonlyönnin yhteydessä tapahtuneen vähintäänkin rehdin urheiluhengen vastaista menettelyä, mikä viime kädessä johti SoVon ja Istrefin jatkosopimusneuvottelujen kariutumiseen.

Lue lisää 2.10. 2018 lehdestä