JHL:n työtaistelu tuntuu Somerolla

0

JHL:n poliittisen työtaistelun vaikutukset ensi viikon maanantaina ja tiistaina 22–23.10.2018 kohdistuvat seuraavien toimipisteiden siivoukseen ja ruokahuoltoon:

toimintakeskus
neuvola
mielenterveystoimisto
kirjasto
Joensuun koulu
Kirkonmäen koulu
Kiiruun koulu
Oinasjärven koulu
Pitkäjärven koulu
Leivonpesän päiväkoti
Tuulihatun päiväkoti
Leppäkertun päiväkoti
Sammalniityn päiväkoti

Mainittuina päivinä kyseisissä kohteissa siivous jää tekemättä ja ruokaa ei ole tarjolla. Kaupunki ei maksa lakossa oleville palkkaa näiltä päiviltä. Koululaisille ja päivähoidon asiakkaille ilmoitetaan asiasta wilma-viestein ja tekstiviestitse.

JHL on valinnut lakon kohteena olevat kohteet. Someron osalta JHL ilmoitti aluksi, että lakko ei koske ruokapalvelua vaan ainoastaan siivousta, mutta muutti perjantaina  kantaansa asiassa. Tästä syystä Someron kaupungille jäi muita kuntia vähemmän aikaa reagoida asiaan.

Kaupunki pahoittelee lakosta kuntalaisille ja asiakkaille aiheutuvaa haittaa.