Luurangot ja noidat liihottelivat metsikössä

0
Noora Lindberg ja Reetta Kaurala pelmahtivat noitapuvuvuissaan metsän siimeksestä.

Somero-lehti 28.10.2008

Teksti Merja Ryhtä

Luurankoja, viikatemiehiä, merirosvoja, noitia ja muita omituisia pelottavia ökkömönkiäisiä parveili metsikössä Hirsjärven Pienviljelijäyhdistyksen kodan lähellä. 5-vuotias Viljami Heinonen oli joukossa mukana. Kettingin heitto sujui miehenalulta mallikkaasti. Hän oli tullut juhlaan veljensä Artturin, äitinsä Maaritin ja isänsä Teemun kanssa.
Viljami oli halunnut pukea päälleen luurankopuvun, koska se näyttää pelottavalta. Hän itse ei säikähdä luurankoja. Häntä pelottavat hämähäkit ja erityisesti hämähäkinseitit. Myös koppakuoriaiset saavat Viljamin puntit tutisemaan.
Maarit-äiti kertoo, ettei Viljami pidä pimeästä. Vanhemmat ovat selittäneet, ettei pimeässä ole mitään erikoista eikä ainakaan mitään pelättävää.
Noora Lindberg ja Reetta Kaurala olivat hankkineet noitapuvut kaupasta, koska noidat kuuluvat heidän mielestään olennaisena osana kummitusjuhlaan. Kummitusjutut ovat neitojen mieleen. Niiden kertominen on oma lajinsa.
– Kummitusjutuissa pitää olla tarpeeksi jännitystä, juonen käänteitä ja yllättävä loppu. Tylsää juttua ei jaksa kuunnella. Kummitusjutussa pitää koko ajan tapahtua jotain, kertovat Noora ja Reetta.
Noora saapui kummitusjuhliin Häntälästä ja Reetta Helsingintien varresta. Kaverit olivat houkutelleet heidät paikalle. Tytöt olivat kiertäneet radan, jossa oli tarjolla muun muassa kettingin heittoa, aarteen etsintää, maaliin laukomista, renkaiden läpi ujuttautumista ja narujen välissä puikkelehtimista. Kasvomaalaus oli koettu. Taskulamppusota, täytekakun arvonta ja muita leikkejä oli vielä edessä.
Someron Hirsjärven Pienviljelijäyhdistys järjestämä kummitusjuhla järjestettiin nyt toista kertaa. Sen historia alkoi viime vuonna.