Onnistuuko työnhaku somen kautta?

0
Jody Mérelle

Somerolla pitkään asunut Jody Mérelle laittoi elokuussa Facebookiin postauksen, jossa hän kertoi vaikeuksistaan löytää Suomesta töitä. Hän oli hakenut montaa eri työpaikkaa, mutta aina vaan katsottiin, että hänen koulutuksensa on ”vääränlainen”. Sen vuoksi hän laittoi Facebookiin julkisen avunpyynnön.
Jody Mérelle vastaa kysymykseen, onko työpaikan löytäminen sosiaalisen median kautta onnistunut. Hän ei halua, että työnpuutteen vuoksi ainut vaihtoehto on muuttaa pois Suomesta.
– Eniten, yli 100 kappaletta, tuli työtarjouksia verkostomarkkinoinnista. Se ei kuitenkaan ole minun juttuni, sillä en ole myynti-ihminen. Viestejä siihen tuli yli 300 ja paljon tuli kannustusta ja ehdotuksia. Pari mahdollisuutta on olemassa, mutta mikään ei ole varmaa vielä.
Mérelle ajatteli varovaisesti, että ehkä muutama hänen kaverinsa voisi laittaa kirjoituksen jakoon ja joku työnantaja voisi nähdä sen. Hän ei osannut arvata, että sana lähtisikin leviämään huomattavan paljon laajemmalle.
– Se jaettiin kaikkiaan melkein 7 300 kertaa! Suuren jakamismäärän vuoksi kirjoitus oli esillä Ylen Uutisissa, MTV3:lla, Iltalehdessä ja Hymy-lehdessä. Olin todella hämmästynyt, miten paljon kannustusta ja tsemppausta sain eri puolilta Suomea. Ihmiset todella halusivat auttaa, olen siitä todella kiitollinen. En ole ollut yksin asiani kanssa ja monet ihmiset ovat kanssani samassa tilanteessa, eri syistä.
Korkeakoulutetun Jody Mérellen kirjoitus herätteli keskustelua työministeriössä asti.
– Siellä ei ollut esillä niinkään minun henkilökohtainen tilanteeni, vaan se, miten vaikeaa ulkomaalaisen on saada töitä Suomesta; ja miten tiukat ovat säännöt, jos tulee muualta. Täällä on työmarkkinoilla tosi vähän joustavuutta. On mukavaa, että ihmiset ovat puhuneet siitä ihan poliittisella tasolla asti.