Pianistivelho konsertoi huomenna Somerolla

0

 

 

Jukka Nykänen.

Someron Kulttuuri tuo Kiiruun taloon pianistivelho Jukka Nykäsen huomenna tiistaina 16. lokakuuta.
– Juuri peruskorjattu Steinway-flyygeli täyttää 130 vuotta. Sen kunniaksi tämä Nykäsen konsertti. Hänen ohjelmistonsa pitää sisällään muun muassa Nykäsen omia sovituksia suomalaisista kansanlauluista, kertoo kulttuurituottaja Liisa Mattila.
Nykänen on julkaissut kaksi omista pianosovituksistani koostuvaa soololevyä: Kotimaani sekä Pianovirtuoso, jonka Helsingin Sanomat valitsi yhdeksi vuoden 2007 parhaista levyistä.
Jukka Nykänen on opiskellut pianonsoittoa Espoon musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa. Pianonsoiton lisäksi hänen opintoihinsa on kuulunut sävellystä, vapaata säestystä sekä lied- ja kamarimusiikkia. Musiikin maisteriksi hän valmistui 2006 ja on siitä lähtien työskennellyt freelancerina.
Nykänen on aina ollut valmis heittäytymään uusiin haasteisiin, minkä ansiosta hänen työnkuvansa on erittäin laaja-alainen. Jukka Nykänen on esiintynyt säännöllisesti televisiossa ja radiossa sekä työskennellyt paljon laulumusiikin, teatterin ja oopperan parissa – paitsi pianistina, myös säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina.
Nykänen on esiintynyt vuosien varrella muun muassa Helsingin juhlaviikoilla, Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa, LuostoClassicissa sekä Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla. Lisäksi hän on soittanut Helsingin ja Kuopion kaupunginorkesterien, Vantaan viihdeorkesterin sekä Retuperän WBK:n solistina. Hän on konsertoinut myös Saksassa, Japanissa ja USA:ssa.