Ruusut innostuivat kasvamaan

0

Normaalisti leikkoruusut kestävät kotona maljakossa noin viikon verran, korkeintaan kaksi. Anja Virolainen sai kuitenkin syntymäpäivänään tyttäreltään Helen Ramulalta ruusukimpun, joka kesti peräti yli kaksi kuukautta.
Ruusut eivät varistaneet yhtään terälehtiä tuon yli kahden kuukauden aikana, eivätkä ne myöskään nuutuneet miksikään. Kaiken huipuksi kimppu alkoi kasvattaa uusia, pieniä lehtiä. Niitä alkoi ilmaantua jokaiseen kukkavarteen.
– Aikamoinen luonnonoikku tämä on ollut. Kyllä Luoja on ihmeellinen, että tällaisenkin saa aikaiseksi, Anja Virolainen hämmästelee.
Ruusujen lajike ei ole tiedossa. Anja Virolainen piti niitä olohuoneen pöydällä silloin kun hänelle tuli vieraita ja muutoin kylmiössä, mikä pidensi niiden säilymistä. Ruusut saivat pelkästään vettä, ei mitään muita ravinteita.