SOMERPALAT

0

 

Someron Esan kärkimörssärit Johanna Witka ja Henri Liipol. KUva Kari Eerikäinen

Nikkanen, Holttinen, Liipola ja Witka EM-valmennusryhmiin

Teksti Aulis Tiensuu
Suomen Urheiluliitto on nimennyt urheilijat valmennusryhmiin tulevaksi kaudeksi. Someron Esaa edustava Jarno Koivusen valmentama seiväshyppääjä Minna Nikkanen ja Jari Holttisen valmentama saman lajin Tommi Holttinen sekä Kari Pihkasen valmentama moukarinheittäjä Henri Liipola on nimetty EM-ryhmään.
EM-kisat ovat seuraavan kerran vuonna 2020, mutta ensi vuonna ovat MM-kilpailut Qatarin Dohassa, jonne Esan kolmikko nyt ensisijaisesti tähtää. Urheilijan on mahdollista nousta jakson aikana myös korkeampaan ja enemmän tuettuun Team Finland -valmennusryhmään saavuttamalla tulosrajat, jotka naisten seipäässä ovat 460, miesten seipäässä 570 ja moukarissa 77,50.
Myös nuorten valmennusryhmät on nimetty. Esasta Kari Pihkasen valmentama moukarinheittäjä Johanna Witka on valittu nuorten EM-ryhmään. Witka tähtää ensi heinäkuussa pidettäviin 22-sarjan EM-kisoihin, jotka järjestetään hänelle viime kesän maaottelusta tutussa paikassa Ruotsin Gävlessä.