Teksasilaisbändi tänään Somerolla

0

 

 

4 Guns West.

Teksti Sauli Kaipainen
Somerolla kuulee paljon elävää musiikkia, mutta ulkomaisia esiintyjiä perin harvoin. Tänään perjantaina Hämeenportissa sille tarjoutuu tilaisuus, kun esiintymään saapuu roots-henkistä rockmusiikkia soittava 4 Guns West Teksasista. Illan toisena yhtyeenä kuullaan somerolaisen Mala Malkin yhtyettä Malk & His Big Irons.
4 Guns West -yhtyeen juuret juontavat 90-luvun alkuun, jolloin bändin laulaja Eric Tucker ja basisti Dallas soittivat vahvaa alakulttuurisuosiota kautta läntisen maailman nauttineessa Road Kings -yhtyeessä.
Dallasin osalta yhteydet Suomeen jatkuivat 2000-luvulla hänen Sixgun Republic -nimisen yhtyeensä myötä. Se nousi juurimusiikin ympyröissä pienen kulttibändin maineeseen ja keikkaili useiden vuosien mittaisella jaksolla runsaasti Suomessakin, esiintyen parikin kertaa myös Somerolla Hämeenportissa.
Nyt Eric ja Dallas ovat löytäneet tiensä jälleen yhteen. Lisäksi mukana on nuori kitaristikyky Kendell Bon Scott ja rumpuja paukuttaa pitkän linjan roots-rumpali Patrick Ryan. Aivan vastikään on syntynyt uusi yhtye nimeltä 4 Guns West, joka on tuoreeltaan saatu Suomeen kiertueelle. Paikkakuntina ovat Pori, Kouvola, Somero, Helsinki ja Lahti.

Lue lisää 12.10.2018 lehdestä