1,5 miljoonan markan sisäremontti alkamassa valtion virastotalossa

0

Somero-lehti 6.11.1998

Teksti: Teuvo Nurmi

Someron poliisin tilat virastotalon alakerrassa kokevat perusteellisen remontin vuodenvaihteeseen mennessä. Osa entisistä postin tiloista tulee poliisin käyttöön ja alakerrokseen siirtyy lupakanslia rakennuksen toisesta kerroksesta. Nykyisiin lupakanslian tiloihin tulee vuokralaiseksi Someron Autokoulu. Remontin kustannusarvio on noin 1,5 miljoonaa markkaa.

Someron nimismiespiirin viimeinen nimismies, kihlakuntauudistuksen jälkeen Salon kihlakunnan johtava kihlakunnan vouti Pauli Eino iloitsee siitä, että keskeisellä paikalla sijaitseva virastotalo kunnostetaan ja tulee kokonaisuudessaan tehokkaaseen käyttöön.

– Poliisin tilat keskittyvät remontin jälkeen alakertaan ja siellä työskentelee kaikkiaan seitsemän henkilöä., joista on kolme poliisia, kaksi avustavaa ulosottomiestä sekä kaksi lupakanslian henkilöä. Lisäksi poliisipäällikkö ja kihlakunnan vouti käyvät edelleen säännöllisesti pitämässä vastaanottoaan Somerolla, kertoo Pauli Eino.

– Osa putkatiloista kunnostetaan toimistokäyttöön ja kuulusteltavien pidätykseen jää yksi putkahuone. Yli yön pidätetyksi jäävät kuljetetaan Saloon.

Remontti ei koske verotoimiston tiloja eikä myöskään Someron Fysioterapialle jo aiemmin vuokrattuja entisiä postin tiloja.