30 vuotta sitten: Joulu valkeni Somerollakin

0
Joensuuntien jouluvalojen sytytyksestä tuli kansanjuhla.

Somero-lehti 9.12.1988

Jo viikon verran olemme voineet ihailla kauan odotettuja jouluvaloja, jotka vihdoin tänä talvena saatiin valaisemaan Someron kyläraittia. Ihan tarkalleen valot syttyivät viime perjantaina klo 16.07.

Joulukadun avajaisiin kertyi melkoinen joukko somerolaisia, jotka marssivat torvisoittokunan ja joulupukin perässä läpi koko keskustan.

Jouluvalot saatii Someron liikelaitosten ja yritysten yhteistyönä. Tämä osoittaa kunnanjohtaja Arto Luhtalan mielesteä sitä, että liikkeet uskovat Someroon kauppapaikkana.

– Se osoittaa, että liikkeet näkevät itsekin ostosmarkkojen pitämisen kotipaikkakunnalla vaativan mm. tämäntyyppistä houkutus- ja vetovoimatekijää. Yhteisponnistuksella koko liikekuskus voidaan saada hukuttelevammaksi ja uskottavammaksi ostospaikaksi, Luhtala totesi joulukadun avajaisissa.

Somero-lehti uutisoi valojen sytyttämisestä myös ennakkoon tällaisen kuvan kera: Pekka Ruohosta (oik) ja ja jouluvalot urakoinutta Erkki Ojalaa hymyilyttää jo tässä vaiheessa, vaikka jouluvalojen sytyttämiseen on aikaa vielä muutama päivä.