Hehkuttajat lietsovat itseensä elämän liekkiä

0
Somerolainen naisten opintopiiri sai vieraakseen kansanedustaja Liisa Hyssälän (keskellä).

Somero-lehti 10.11.1998

Merja Ryhtä

Kahdeksan naisen joukko Pohjois-Somerolta haluaa pitää yllä elämän intoa ja sivistää itseään. Tiimi kutsuu itseään Hehkuttajiksi; lisää hehkua elämäänsä haluaviksi naisiksi.

Poppoo syntyi, kun Keskustan naisosasto lopetti toimintansa Pohjois-Somerolla. Naisten joukko halusi kuitenkin jatkaa itsensä kehittämistä. Se perusti Maaseudun Sivistysliiton alaisen opintopiirin. Yhteiseksi opiskelun aiheeksi valittiin sisäinen yrittäjyys teemalla Minusta se lähtee.

Aihe on koettu hedelmälliseksi ja monipuoliseksi. Se on virittänyt joukon aktiiviseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon.

Yhdessä on pohdittu monia päivänpolttavia asioita, kuten esimerkiksi nuorten alkoholin ja huumeiden käyttöä. Joukko on tutustunut Svenssonin toimintaan ja käynyt bongaamassa lintuja Talpialla.

Mukaan on kutsuttu myös vierailevia luennoitsijoita, kuten perjantainen kansanedustaja Keskustan Varsinais-Suomen piirin naisten puheenjohtaja Liisa Hyssälä.

– Me halusimme sellaisen kerhon, jossa tehdään jotain muutakin kuin käsitöitä. Kerhon, jossa keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia, kertoo Anne Kalin. Hänen lisäkseen Hehkuttajiin kuuluvat Mirja Rouhiainen, Anja Känkänen, Pirkko Särmö, Sinikka Ojala, Riitta Närvänen, Toini Haaga ja Tuulikki Mattila. He ovat eri-ikäisiä ja erilaisista ammateista. Se ei ole tahtia haitannut, ennemminkin kiihdyttänyt mielipiteiden vaihtoon.

– Ryhmässä on syntynyt vilkasta keskustelua. Jokaisen kokoontumisen jälkeen tuntee saaneensa jotain mietittävää, kertovat Anne Kalin, Riitta Närvänen, Sinikka Ojala ja Mirja Rouhiainen.