Influenssarokotuksessa vilkasta

0
Kuva Kirsi-Marja Venetpalo/SSS

Influenssarokotuksia on annettu neuvolassa nyt kolmena maanantaina. Jäljellä on vielä ensi maanantai 26.11. Rokotukseen pääsee myös sen jälkeen, mutta siihen tarvitaan ajanvaraus. Neuvolaväki toivoo, että rokotus otettaisiin marraskuun aikana.
Terveydenhoitaja Anna Helenius kertoo, että kävijöitä on riittänyt hyvin. Neuvolassa rokotetta on annettu noin 1 500 ihmiselle.
– Tänä vuonna on ollut vilkkaampaa kuin edellisinä vuosina. Kävijöitä on ollut tasaisesti aamusta iltaan, mitään erityisiä ruuhka-aikoja ei ole ollut. Tänä vuonna myös rokote on useampaa virustyyppiä vastaan kuin viime vuonna, Anna Helenius toteaa.
Ilmaiseen influenssarokotukseen ovat oikeutettuja 65 vuotta täyttäneet, sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 7–64-vuotiaat, raskaana olevat, kaikki 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset, terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset ja varusmiespalvelukseen astuvat.
Myös vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri saa ilmaisen rokotuksen. Lähipiiri on nyt laajempi kuin aikaisemmin. Näillä rokotuksilla tavoitellaan niitä, joiden lähipiirissä on alle 6 kuukauden ikäinen lapsi, 65 vuotta täyttänyt, raskaana oleva, tai sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluva. Lähipiiriin kuuluvat ne, jotka asuvat tai ovat säännöllisesti tekemisissä näiden riskiryhmiin kuuluvien kanssa.