Kaksi vuosikymmentä luistimenpiirtoja hallin suojissa -huomenna juhlitaan

0
Tämä kamppailukuva on vuodelta 2013: Severi Niilo (SoPa) taklaa Someron Jäähallissa Erkki Lahden (Kisa Veikot). Kuva Eino Nurmisto

Teksti Juha Laakso
Jääkiekkoiluun vihkiytyneiden somerolaisten pitkäaikainen haave omasta jäähallista nytkähti ratkaisevasti eteenpäin maaliskuussa vuonna 1997. Tuolloin pidettiin Someron Jäähalli Oy:n perustamiskokous.
Puolisen vuotta myöhemmin rakennustyöt Jokioistentien varressa käynnistyivät jäähallin piha- ja pysäköintialueiden rakentamisella.
Jäähallihankkeessa alusta lähtien mukana olleet ja sitä uupumatta, askel askeleelta eteenpäin tuupanneet puuhamiehet Kimmo Hovila ja Jouko Leppä saattoivat hämmästyneinä ja kiitollisina todeta, kuinka sankoin joukoin somerolaiset saapuivat ensimmäisiin jäähallitalkoisiin.

Huomenna pelattavassa Someron jäähallin 20-vuotisjuhlaottelussa kohtaavat turkulainen TuTo Hockey ja Helsingin Jokerit. Kyseessä on virallinen ottelutapahtuma, sillä joukkueet kamppailevat Nuorten SM-liigan sarjapisteistä.

Lue lisää 23.11.2018 lehdestä