Käteisellä maksaminen hiipuu

0

Nykyään on tarjolla paljon erilaisia maksutapoja, mutta suomalaiset suhtautuvat uutuuksiin aika nihkeästi. Valtaosa maksaa ostoksensa mieluiten pankki- tai luottokortilla tai verkkokaupassa verkkopankissa. Suomalaisten maksutapoja selvitettiin koko väestön kattavassa tutkimuksessa.
Suomalaiset maksavat mieluiten pankki- tai luottokortilla, kun he tekevät ostoksia paikan päällä myymälässä. Kortilla maksaa 59 prosenttia suomalaisista. Toiseksi suosituin maksutapa on lähimaksu pankkikortilla (21 %), ja kolmanneksi kipuaa käteinen (16 %).
Vain joka viides suomalainen käyttää käteistä ensisijaisena maksutapana. Toissijaisena maksutapana sitä kuitenkin käyttää 70 prosenttia suomalaisista.
Nykyisin käytössä olevia maksutapoja ei juurikaan haluta muuttaa. Mobiilimaksaminen on ainoa maksutapa, jonka käytön suomalaiset arvioivat kasvavan tulevaisuudessa. Nykyään erilaisia mobiilimaksusovelluksia käyttää suomalaisista hiukan alle 10 prosenttia.