Klassikkoruokaa pöytään

0

Makaronilaatikko on yksi suomalaisten lempiruuista. Kuvassa on kasvisversio klassikosta.

Ruokaohje

Keitä 1 pussi täysjyvämakarooneja. Kaada vesi pois. Sekoita ja sulata kuumien makaroonien joukkoon hiukan voita sekä pala Kolatun juustoa (esim. Waldemar tai Valma)

Kasvistäyte: itse poimittuja sieniä tai rasia tuoreita herkkusieniä, sipuli, 1 kesäkurpitsa raasteena, 1 porkkana raasteena, muutama Luomulandian luomutomaatti pilkottuna, pippuria, basilikaa, persijaa, suolaa, pikkuisen sokeria (sekoita yhteen ja paista hetki pannulla, tarkista maku)

Sekoita makaroonit ja kasvistäyte keskenään uunivuoassa. Lisää päälle munamaito (2-3 somerolaistuottajien kananmunaa ja 7 dl maitoa + 1 tl suolaa)

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia. Lisää paiston loppuvaiheessa pinnalle raastettua Waldemar-juustoa.