Sirkku Hohenthal asennutti aurinikosähköjärjestelmän kaksi vuotta sitten.

Somerolaisille pientalon omistajille on meneillään aurinkosähkön yhteishankintakampanja. Kaupungin tavoitteena on aktivoida asukkaat Someron ilmasto-ohjelman käytännön toteutukseen sekä uusiutuvan energian käytön lisäämiseen.
Järjestelmien kilpailutuksen tekee Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden keskus Valonia. Valonian energia-asiantuntija Liisa Harjula kertoo, että ilmoittautumisaikaa on 23. marraskuuta asti.
– Ilmoittautuneita on tällä hetkellä yhdeksän. Kymmenessä kulkee raja, jossa kilpailutus käynnistetään. Olen ihan varma, että muutamia aurinkosähköstä kiinnostuneita saadaan vielä mukaan.
– Aika kohtuullinen hinta laitteistolle tulee verrattuna siihen, että yksityinen henkilö lähtee aurinkosähköjärjestelmää hankkimaan. Varsinkin ovelta ovelle kiertävien kauppiaiden hinnat ovat ihan toista luokkaa.
Yhteishankinta kilpailutetaan kolmessa kokoluokassa, mutta järjestelmä räätälöidään aina kyseiseen kohteeseen sopivaksi. Edullisin on kolmen kilowatin peruspaketti, joka on hinnaltaan hieman yli 5 000 euroa.

 

Lue lisää 06.11.2018 lehdestä