Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään

0

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa alkaa seurakuntavaalien ennakkoäänestys tänään tiistaina 6. marraskuuta. Ennakkoäänestys jatkuu joka päivä 10. marraskuuta asti seurakuntakeskuksessa kello 9-18. Muut ennakkoäänestyspaikat ovat Someron kirjasto kello 11-16 ja Somerniemen seurakuntatalo kello 10-16.
Äänioikeutettu seurakunnan jäsen voi äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa ilmoittautumalla vaalitoimitsijalle ja esittämällä henkilötodistuksensa tai muun riittävän selvityksen henkilöllisyydestään.
Äänestäjällä on oikeus äänestää sen seurakunnan ehdokaslistojen yhdistelmän ehdokasta, missä seurakunnassa hänet on 15.8.2018 merkitty läsnä olevaksi seurakunnan jäseneksi sekä äänioikeutettujen luetteloon äänioikeutetuksi (viimeistään 18.11.2018 16 vuotta täyttävä kirkon jäsen).
Varsinainen vaalipäivä on Someron seurakuntakeskuksessa 18. marraskuuta kello 11-20, jolloin voi äänestää ainoastaan siellä. Vaaleissa valitaan vuoden 2019 alusta alkavaksi nelivuotiskaudeksi 23 jäsentä Someron kirkkovaltuustoon.