Somerolla tehdään maan parasta cheddaria

0

Kolatun Juustola menestyi jälleen Suomen suurimmassa juustokilpailussa. Valtakunnallisen laatuarvioinnin järjestivät Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys, Suomen Pienjuustolayhdistys ja Juustonvalmistajain säätiö.
Kilpailusarjoja oli 12. Yhteensä kilpailuun osallistui 115 juustoa 19 eri valmistajalta.
Kolatun Waldemar Kuttucheddar otti voiton cheddar-tyyppisten juustojen sarjassa.

Kolatun juustolan reseptejä:

Neljän juuston pizza
tarvikkeet
1 dl tomaattimurskaa tai
pyrettä
Kolatun Waldemar
kuttucheddarjuustoa
Ruska munajuustoa
Martta lehmänmaito-
cheddarjuustoa
Chevre vuohenmaitojuustoa
tuoretta basilikaa
valkosipulia
oreganoa

pizzataikina (2 pizzaa)
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa tai
10 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoa

Lisää hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää taikinaa kädellä vaivaten jauhoja vähitellen. Puolet jauhoista lisättyäsi lisää taikinaan öljy. Lisää pikkuhiljaa loput jauhot. Laita taikina liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi lämpimään vedottomaan paikaan.
Viipaloi ja raasta juustot taikinan kohotessa. Murskaa myös halutessasi valkosipulia. Muotoile jauhojen avulla joko käsin tai kaulinta apuna käyttäen kaksi pizzaa pellille leivin- paperin päälle. Lisää pohjalle tomaattikastiketta, oreganoa ja juustot. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia. Lisää kypsän pizzan päälle basilikan lehdet ja nauti.

Juustoiset tacot

Juustoiset tacot

Tarvikkeet
8 kpl tacokuoria
400 g jauhelihaa
100 g sipulia
100-150 g Kolatun Waldemar kuttucheddarjuustoa
1-2 dl ruokakermaa
1 punainen chili
salaatin lehtiä
kurkkua
tomaatti

  1. Kuutioi sipulit ja ruskista ne jauhelihan kanssa. Mausta jauhelihaa suolalla, pippurilla ja halutessasi valkosipulilla sekä chilijauheella.
  2. Raasta cheddarjuustoa cheddarkastikkeen tekoa varten. Kiehauta kerma ja sulata joukkoon juustot. Kastikkeen paksuutta voi säädellä sulattamalla juustoa 50-100 g 1 dl ruokakermaa kohti. Lisää tulisuutta halutessasi siihen maun mukaan punaista chiliä viipaleina. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Mikäli haluat kastikkeesta keltaista, voi siihen lisätä jauhettua kurkumaa n. 1 tl 1 dl ruokakermaa kohden.
  3. Pilko vihannekset ja pese salaatit.
  4. Kasaa tacot niin, että juustokastike tulee kaikkien täytteiden alle. Halutessasi juustoa voi myös kuutioida muiden täytteiden joukkoo

 

Lue lisää 6.11.2018 lehdestä