Someron Ilmailuyhdistys kokosi liidinlentäjät

0
Moninkertainen naisten maailmanmestari Louise Grandal kertoi elokuvasta, jossa kotka opetettiin toimimaan liitäjän ilma-avustajana.

Somero-lehti 7.11.2008

Teksti Salli Lehtinen
Someron Ilmailuyhdistys hoiti Salossa pidetyn tapahtuman järjestelyt. Edellisestä kerrasta, jolloin valtakunnallien tapaaminen oli yhdistyksen kontolla, ehti kulua viisi vuotta.
Louise Grandal kertoi kilpalentämisestä ja elokuvasta, joka tehtiin pienen ryhmän kanssa. He opettivat kotkan lentämään liidinlentäjän ilma-avustajana, joka etsii nousevia virtauksia ja näyttää paikkoja. Yleisöstä filmi oli niin kiehtova, että sitä yritetään saada Suomen televisioon.
Toinenkin tanskalaisvieras, liitäjälegenda Lauri Örn Mäkelä oli paikalla. Pitkään lentotoimintaa pyöritettyään hän keskittyy nyt eläkeläisenä opettamiseen.
Tapana on myös käydä läpi vuoden aikana raportoidut vaaratilanteet ja spekuloida, miten ne olisi voitu estää, ja miten sääntöjä ja toimintatapoja tulisi muuttaa.
Someron Ilmailuyhdistyksen puheenjohtaja Jari Takanen on tyytyväinen, että tapaamiseen osallistui enimmillään 70 henkeä. Viisi vuotta sitten väkeä oli paikalla sata. Välillä osanottajamäärä ehti pudota alimmillaan pariin kymmeneen.