Totuttelua talveen

0

Vaikka lunta ei ole vielä maassa paljon, on kuluneena viikkona saatu jo totutella talviliikenteeseen. Teillä on esiintynyt niin sanotusti normaalia talviliukkautta, sillä varsinaiset jäiset kelit ovat onneksi puuttuneet.
Kesärenkaat on jo vaihdettu talvirenkaisiin. Jos joku ei ole vaihtoa tehnyt, ovat nyt menossa viimeiset hetket, sillä talvirenkaiden käyttöpakko astuu voimaan huomenna, 1. päivä joulukuuta.
Ei ole ihan sama, minkälaisilla renkailla ajaa. Henkilö- ja pakettiautojen talvirenkailta vaaditaan talvikuukausina vähintään 3,0 millimetrin urasyvyyttä, mutta turvasuositus on vähintään 5,0 milliä. Mikäli urasyvyys on alle suosituksen, on syytä harkita renkaiden uusimista tai noudattaa vaativilla talvikeleillä erityistä varovaisuutta. Sekin on huomattava, että ajoneuvon eri renkaissa saavat nastamäärät poiketa enintään 25 prosenttia ajoneuvon sen renkaan nastamäärästä, jossa nastoja on eniten.