Väestökato aisoihin – ryhdyttävä sanoista tekoihin

2

Someron väkimäärä on laskenut vuosi vuodelta. Nyt ollaan 8 847:ssä. Syntyvyys jäänee tänäkin vuonna pitkälti alle sadan ja kuolleisuus on yli sata.
Muuttoliike ei tuo tarpeeksi väkeä Somerolle. Tarvitaan uusia työpaikkoja, jotta paikkakunnan imu alkaa vetää. Tarvitaan myös markkinointia, jotta muut tulevat tietämään, miten laadukkaita ja edullisia Someron palvelut ovat.
Kaupunginvaltuustossa huoli heitettiin ilmoille ja alettiin jo ideoida. Todettiin, ettei pelkkä ihmettely enää auta. Tarvitaan konkretiaa.
Kannatusta sai aivoriihi, jossa virkamiehet, luottamushenkilöt ja yrittäjien edustajat miettivät, miten asia hoidetaan ja viedään maaliin saakka.

Lue lisää perjantain 16.11. Somero-lehdestä

2 KOMMENTIT

 1. Huono mielikuvitus pitää olla, jos ei keksi muuta tekemistä vapaa-aikana kuin juominen ja televisio.

  Ite matkustan Somerolle säännöllisesti viettämään vapaa-aikaa, ja samaa tekevät tuhannet helsinkiläiset.

  Tuollainen on tosiasioihiun perustumatonta suunsoittoa.

 2. Somerolla pitää keskittyä siihen mitä meillä on. Luonto, maaseutu, hyvät harrastusmahdollisuudet, monipuolinen kulttuuritoiminta, loistava kirjasto, mahtava uimahalli, hyvät koulut, tarvittavat ruokakaupat, hyvät terveydenhuoltopalvelut, ahkerat yrittäjät, halvat asunnot ym.ym.
  Uusien työpaikkojen luominen on lause jota on hyvin vaikea toteuttaa. Uusien asukkaiden saaminen ei mielestäni niinkään vaikeaa. Tietoisuuden lisääminen, markkinointi, mikä nyt onkaan oikea termi, on tärkeää. Pelkkä markkinointi sloganin varassa ei riitä.
  Vanhuksien määrä lisääntyy, koetaan negatiivisena ajatuksena. Vielä on kuitenkin paljon hyvätuloisia eläkeläisiä (maksavat myös veroja) jotka voisivat haluta maaseudun rauhaan. Monet ulkomailla asuvat haluavat asua osan aikaa Suomessa.
  Lapsiperheille ja etätöitä tekeville Somero on oiva asuinympäristö.
  Olen aktiivisesti itse miettinyt muutanko täältä pois vai jäänkö. Olen asunut 23 v Salossa, 5 v Turussa, 15 v Loimaalla ja nyt 15 v Somerolla. Olen päätynyt jatkamaan täällä. Täällä on niin paljon plussaa muihin paikkakuntiin verrattuna.
  Pitää vain päättää mitä halutaan. Luontomatkailupaikkakuntana tämä olisi mahtava. Siitä vaan yritystä pystyyn!
  Vielä lopuksi haluaisin, että jokainen miettisi jaksaisiko käydä joka päivä suuressa ostoskeskuksessa, teatterissa, konsertissa, ravintolassa? Juuri siinähän se suola sitten on kun joskus täältä lähtee isommalle paikkakunnalle käymään.
  Työmatkan pituus täältä saattanee tuntua pitkältä, mutta sama aika kuluu suurissa kaupungeissa ja vieläpä ruuhkassa.

Kommenttien lisääminen on estetty.